ID-løse kan få arbeidstillatelse??

I det nye forslaget til retningslinjer ønsker Utlendingsdirektoratet å åpne for at asylsøkere kan få arbeidstillatelse, hvis UDI og politiet bruker mer enn tre måneder på å fastslå om deres identitet er ekte. For asylsøkere fra Somalia, der myndighetene ikke utsteder identifikasjonspapirer, trenger heller ikke asylsøkerne ID-kort fra hjemlandet.

Vi mener at identiteten må være fastslått før du kan begynne å jobbe, sier advokat Kurt Westlien i NHO til Aftenposten.no.

Den nye regelverket som foreslår innebærer at asylsøkere som har fått endelig avslag må gi beskjed om dette til jobben. Det vil være nok at det er sannsynlig at asylsøkere har oppgitt riktig identitet. NHO frykter at asylsøkere ikke selv vil gjøre dette.

Hvorfor skulle asylsøkeren være interessert i det?Det er jo det samme som å be om å bli sagt opp, sier Westlien.


 Dette fant jeg på sol og min mening er helt omvendt. Er det ikke slike ting som skaper rasisme og fremmed konflikter da? Hvorfor skal Norge gi utlendingene spesial behandling hele tiden, øse på med penger og stemples som det beste landet å bo i. Av og til er det lov å sette ned foten!

Det Norske folket klager over utlendinger som tar seg til rette med alt, gidder ikke jobbe og kommer til landet for å lage bråk. Så er løsningen å la de jobbe "anonymt".

Om vi fortsetter med denne behandlingen mot dem så vil dem jo alle tro det er slik det er. De trenger ikke ha noen identitet for å bo og jobbe i Norge. Skal dem dra ut i arbeid som «pakistaneren» eller «polakken», trenger dem ikke noe navn? Skal man ansette folk man ikke aner hvem er, ikke vet noe som helst om annet enn hvilket land de er ifra?

Man skal ha en sikker utdanning og identitet før du begir deg ut på arbeid er min mening. Man trenger kanskje ikke en sikker ID i andre land, men i Norge skal det være slik!

Senest for noen uker siden leste jeg om en utenlandsk mann som brukte falske papirer på at han var lege. Han hadde jobbet på sykehuset en god stund og utført flere operasjoner før de fant ut at han ikke var ordentlig utdannet lege. Det er på tide at Norge skjerper inn på dette. Slutte å klage på at det er for mange av oss utlendinger, det er jo landet som slipper dem inn alle sammen.

Norge er ett kjempe fint land, men vi driver å klager over ting vi selv har skapt. Vi kan ikke være snille på alle områder. Men man trenger ikke være rasist for det, bare skjerpe inn litt.


-Hva mener dere?-

10 kommentarer

Elisabethh

26.mai.2010 kl.21:21

Jeg mener jo at Norge er både snille og slemme mot innvandrere,

men de går nok litt langt der, syntes jeg da. : /

tereza

26.mai.2010 kl.22:11

Elisabethh: Ja er enig i det, vi er litt begge deler. Men så langt syntes jeg ikke vi skal gå.

Ane Østnes

26.mai.2010 kl.23:32

sv: jepp, han er flink til å formulere seg! :)

tereza

27.mai.2010 kl.09:31

Ane Østnes: Sant det:)

MyFantasyDiary <3

27.mai.2010 kl.15:30

hehe, jaja enig er jeg! ;)

MyFantasyDiary <3

28.mai.2010 kl.10:08

Trekker du vinner i dag? :D Gleder meg sånn ...

mi

28.mai.2010 kl.15:21

mhm :)

Dagboken til Benedicte H

28.mai.2010 kl.17:15

Hvor tid trekker du de som vant i konkurransen? <3

jenny ♥

28.mai.2010 kl.17:27

enig med deg der ja!

- gleder meg til du avslutter konkuransen! :D

tereza

28.mai.2010 kl.19:51

Dagboken til Benedicte H: Trekker nå snart :D

Skriv en ny kommentar

tereza

tereza

17, Oslo

Tereza her. Blogger om det meste, men blir vel mest om hva jeg gjør =) Kom gjerne med ønsker om hva jeg skal blogge om :) Foresten: leser bloggen nå

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits