Max Manus!

Jeg er tilbake på blogg.no, starter med en bok anbefalning!

Jeg hadde ikke planer om å komme tilbake før alt fra blogg planlegging til nytt design var ferdig. Men har ingen som er villige til å bruke lang tid på ett gratis design til meg. Så trenger fortsatt litt tid, så ha tålmodighet dere lesere som er igjen :P

har jeg sittet her i 113 minutter for å se Norges største krigs film. Selveste Max Manus! Det er med god samvittighet at denne filmen har fått terningkast 6. Jeg har aldri vært noen stor fan av kompliserte krigs filmer med mye snakk og skyting. Men denne her, den overgår alt av slikt.

Der man ser hvordan kamerat gjengen bygger seg på for å redde sitt eget land mot tysker krigen. Vennegjengen reduserer seg på dramatisk vis. Noen blir skutt andre tatt til fange og torturert, en av dem ender med å henge seg selv. Det er ikke en film full med blod og gørr som kanskje noen tror, denne her er ikke lik "Schindler's list". Det spennende med filmen er jo at personen Max Manus var en virkelig person som jobbet med det samme som det er laget film om. Vår Max Manus i filmen spilles av Aksel Hennie, sammen med kompisene som spilles av Nicolai Cleve Broch, Knut Joner, Christian Rubeck, Pål Sverre Valheim Hagen og Mats Eldøen. Max Manus forelsker seg i "nesten" skilte Agnes Kittelsen som egentlig er kompisens hemmelige kjærlighet.

For meg er dette en film jeg har problemer med å forklare slik at folk skal skjønne det. Mine erfaringer er at filmen er helt fantastisk laget. Verken for mye eller for lite effekter. Man sitter hele tiden i spenning og av og til renner det kanskje en tåre eller to.

Men det er en ting som i mine øyne ødelegger hele slutten. Jeg mener at en slik film skal slutte trist, slik at det virkelig setter igjen en tankevekker. Men som alle andre filmer slutter den med at Max Manus får dama han vil ha.

Rett før Max går opp i leiligheten møter han på den ene kompisen som er igjen (han skal ned for å kjøpe øl) for å feire at krigen mot tyskland endelig er over og at Hitler er død, de snakker sammen før han går opp i stuen og blir møtt med en gigantisk norsk flagg over hele veggen. Han tar frem Cognac og hører plutselig en dør som smeller. Inn døren kommer den ene døde kompisen hans med en flaske i hånda. Han heller oppi til alle de andre kompisene som sitter rundt bordet, smiler og ler. De skåler for frihet, for kongen og for Max. Alle de døde er der ett kort øyeblikk for alt forsvinner. Max tar seg en slurk før han selv går for å legge seg. Når han har sovnet kommer Agnes inn å klager for at han ikke har gitt beskjed. Akkurat den scenen der mener jeg ødelegger hele slutten.

Den scenen burde vært klippet vekk. Det burde heller ha sluttet med at kompisen kom tilbake fra byen etter at han hadde sett for seg de andre vennene sine. Han hadde kommet opp og de hadde sittet sammen og snakket trist som alt som har hendt. Så hadde de sammen satt seg ut i bilen og slutten kunne endt slik den gjør. Hun dama ødelegger alt akkurat i slutten.

-Har du sett filmen?-
-Hva mener du om slutten?-

3 kommentarer

Ane Østnes

12.jul.2010 kl.01:34

Jeg kan da lage nytt design til deg, jeg! :) bare si meg hvordan du vil ha det, så skal jeg gjøre det som du vil... :D

Mrjohansen

14.jul.2010 kl.02:00

Tusentakk :) Jeg er ikke så flink med slike ting, haha!

tereza

14.jul.2010 kl.17:51

Mrjohansen: Du er kjempe flink;) Kos deg i dag =)

Skriv en ny kommentar

tereza

tereza

17, Oslo

Tereza her! Brun hele året og har en høy lidenskap for Magnuss<3 kan det bli bedre? er her nå

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits