Hvordan ta skolen med storm!?

Første tips

Start dagen med en sunn frokost. Frokosten er kroppens viktigste måltid for at alt skal komme seg ordentlig igang. Mange studenter orker ikke spise frokost om morgenen, men dersom du gjør dette til en vane vil du fort merke at du har bruk for det. Ta for eksempel en frokostblanding med melk.

Velg ikke det enkleste og mest usunne alternativet til lunsj. Styr unna boller, pizzabiter, brus og ellers andre alternativer du får på en bensinstasjon. Bruk heller litt tid før du drar på skolen med å lage en salat blanding.

Her har du en oppskrift på hva du for eksempel kan bruke:

-en isbergsalat

-rødløk

-mais

-cherry tomater

-fransk eller gresk dressing du får i pose

-olje

-pasta (gnocchi)

-baguetter

Siden du skal bli en sunn person så anbefaler jeg både grov pasta og baguett.

Det er finnes et stort antall andre frukt og grønnsaker som kan prøves ut. For eksempel så kan du eksperimentere med fisk eller kylling biter i salaten. Om ikke salat er grov brødskive med makrell, kjøttpålegg som hamburgerrygg, krydderskinke eller ost.

Til middag bør du styre unna pasta med mye ketchup og pizza Grandiosa som mange studenter har for vane å kaste inn i ovnene eller på plata.

Wok er en veldig fin løsning på middags problemet. Wok er enkelt å lage og du får ett måltid stappet fult av grønnsaker. Middagen ser også svært fristende ut med alle fargene du kan tilføye. Det er magert og kan lages på 15 minutter. For studenter med dårlig tid ;)

Kutt opp grønnsaker i strimpler, terninger eller hva du måtte ønske. Vil du gjøre det enda enklere finnes det flere type wok grønnsaker i frysedisken. Tilfør en saus og krydder etter ønske, kanskje også en liten skje rømme for å gjøre woken litt mildere.

Soya, chili, grønn karri, ingefær og hvitløk er fint å ha tilgjengelig. Hermetiske grønnsaker som bambusskudd, artisjokkhjerter og kastanjer smaker alltid godt.


Ellers er det bare å spise regelmessig. Helst hver 3-4 time i stede for å spise mye og sjeldent.

Imellom lunsj og middag er det for eksempel forfriskende med en sunn smoothie:


150-200 gram frosne bær
2 eggeplommer
1 liten naturell yoghurt
1 hel banan
4 isbiter
12 hele mandler

Var det til hjelp?
Tereza®

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

tereza

tereza

17, Oslo

Tereza her! Brun hele året og har en høy lidenskap for Magnuss<3 kan det bli bedre? er her nå

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits